Ikke-kategoriseret

Hjemmekontor eller erhvervslejemål – sådan vælger du

Hvis du ejer eller arbejder i en virksomhed, har du måske overvejet, om det er bedst at arbejde i hjemmekontorets stille og trygge rammer, eller om du skal tage turen ind til virksomhedens erhvervslokaler. Så hvordan vælger man de rigtige rammer i sin hverdag, og hvordan finder man den rette balance mellem arbejde og fritid? Det kan du blive lidt klogere på i dette indlæg, hvor vi ser nærmere på fordele og ulemper ved henholdsvis hjemmearbejde og arbejde på kontoret.

Fordele og ulemper ved hjemmearbejde

I de seneste år er flere og flere arbejdspladser rykket fra den traditionelle løsning med en kontorplads til at være præget af mere hjemmearbejde. Det er ikke mindst et resultat af de mange nedlukninger, som tvang virksomheder til at sende deres medarbejdere hjem under coronapandemien. Selv efter de normale tilstande er vendt tilbage, har mange virksomheder holdt fast i hjemmearbejdet som en del af hverdagen.

Mange fik øjnene op for fordelene ved hjemmearbejde under nedlukningerne. Det giver nemlig medarbejderne en større grad af frihed til at strukturere deres arbejdsdag og hverdag. Man undgår en masse spildtid til transport, og derudover kan man nyde godt af mere ro til at fokusere på sine arbejdsopgaver.

På den anden side kan det også give bagslag at rykke væk fra erhvervslokalerne. Først og fremmest kan grænsen mellem arbejde og fritid blive mere udvisket, da man både arbejder og holder fri i sit hjem. Man kan blive fristet af andre ting, når man sidder på hjemmekontoret, da der jo heller ikke er nogen, der holder øje med, om man laver sine ting. Husk også at være opmærksom på reglerne for hjemmearbejdspladsen og indretningen af den.

Fordele og ulemper ved arbejde i et erhvervslejemål

Traditionelt set har man som medarbejder mødt fysisk op på sin arbejdsplads i virksomhedens erhvervslokaler. I dag er det blevet langt mere fleksibelt, og mange virksomheder lokker med hjemmearbejde for at tiltrække nye medarbejdere. Men hvilke fordele og ulemper er der ved at arbejde i virksomhedens erhvervslejemål?

Den helt store fordel ved at samle virksomhedens medarbejdere i erhvervslokalerne er selvfølgelig, at man har en fysisk nærhed til hinanden og dermed nemme og enkle kommunikationsveje. Derudover kan medarbejderne nyde hinandens selskab og tage en sludder i løbet af arbejdsdagen. Det kan give et ekstra løft til arbejdsglæden, når man er tæt på sine kolleger.Nogle af ulemperne er selvfølgelig, at man skal bruge tid på at transportere sig selv fra hjemmet til arbejdspladsen og tilbage igen. Derudover kan nogle blive forstyrret af uro og larm på arbejdspladsen, som man kunne undgå ved at arbejde hjemmefra. Når du vælger mellem hjemmekontoret og virksomhedens erhvervslejemål, kan du opveje disse fordele og ulemper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *